Visitor heat map tracker, live visitor tracking, real time visitor counter

 Κρασί- Μούστος
Το αμπέλι από το οποίο προέρχεται το κρασί έχει σύμφωνα με τους παλαιοντολόγους, προϊστορία πολλών εκατομμυρίων ετών.

Οι Αρχαίοι Έλληνες έπιναν το κρασί αναμειγνύοντάς το με νερό, σε αναλογία συνήθως 1:3 (ένα μέρος οίνου προς τρία μέρη νερού).
Διέθεταν ειδικά σκεύη, τόσο για την ανάμειξη (κρατήρες), όσο και για την ψύξη του.

Ο τρόπος παραγωγής του κρασιού σε παλαιότερες εποχές, δεν διέφερε ουσιαστικά από τις σύγχρονες πρακτικές.
Οι Έλληνες γνώριζαν την παλαίωση του κρασιού, την οποία επετύγχαναν μέσα σε θαμμένα πιθάρια, σφραγισμένα με γύψο και ρετσίνι.
Το κρασί εμφιαλωνόταν σε ασκούς ή σε σφραγισμένους πήλινους αμφορείς, με επάλειψη πίσσας για να μένουν στεγανοί.

Το εργαστήριό μας παρέχει πλήρη εργαστηριακό έλεγχο του κρασιού, απαραίτητα οινολογικά προϊόντα, καθώς και οινολογικές συμβουλές.

Read more...

Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και θεωρείται προϊόν υγιεινής διατροφής, λόγω της περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά.
Επίσης, αποτελεί έναν τομέα με έντονο εξαγωγικό ενδιαφέρον.
Οι παράμετροι που προσδιορίζουν την ποιότητα του είναι κυρίως η οξύτητά, ο αριθμός υπεροξειδίων και οι δείκτες Κ.

Read more...

Έδαφος
Η γονιμότητα του εδάφους είναι μία σύνθετη έννοια που αποτελεί συνδυασμό πολλών φυσικοχημικών ιδιοτήτων. Προκειμένου να επιτύχει ο αγρότης τη γονιμότητα στο χωράφι, επεμβαίνει και το λιπαίνει προκειμένου η καλλιέργεια να προοδεύσει δίνοντας την μεγαλύτερη δυνατή απόδοση.

Η εδαφολογική ανάλυση προσομειώνει τον τρόπο με τον οποίο παραλαμβάνει το φυτό τα θρεπτικά συστατικά από τις ρίζες του και μας δίνει πληροφορίες για την διαθεσιμότητα των συστατικών αυτών στο φυτό.

Read more...

Νερό
Στο εργαστήριο μας εφαρμόζονται έλεγχοι ρουτίνας & εξειδικευμένες αναλύσεις σε νερό δικτύου, γεωτρήσεων, θαλάσσης, πισίνας.

Read more...

Υποστήριξη Οινοποιείων
Πριν από έναρξη του τρύγου πραγματοποιούνται συσκέψεις στο οινοποιείο και στο εργαστήριο για την οργάνωση και τον συντονισμό των εργασιών του οινοποιείου και του εργαστηρίου.
Μετά το τέλος των αλκοολικών ζυμώσεων πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση εργαστηριακός και οργανοληπτικός έλεγχος των κρασιών.

Read more...