A- A A+
Visitor heat map tracker, live visitor tracking, real time visitor counter
Αναλύσεις κρασιού- μούστου

 Κρασί- Μούστος
Το αμπέλι από το οποίο προέρχεται το κρασί έχει σύμφωνα με τους παλαιοντολόγους, προϊστορία πολλών εκατομμυρίων ετών.

Οι Αρχαίοι Έλληνες έπιναν το κρασί αναμειγνύοντάς το με νερό, σε αναλογία συνήθως 1:3 (ένα μέρος οίνου προς τρία μέρη νερού).
Διέθεταν ειδικά σκεύη, τόσο για την ανάμειξη (κρατήρες), όσο και για την ψύξη του.

Ο τρόπος παραγωγής του κρασιού σε παλαιότερες εποχές, δεν διέφερε ουσιαστικά από τις σύγχρονες πρακτικές.
Οι Έλληνες γνώριζαν την παλαίωση του κρασιού, την οποία επετύγχαναν μέσα σε θαμμένα πιθάρια, σφραγισμένα με γύψο και ρετσίνι.
Το κρασί εμφιαλωνόταν σε ασκούς ή σε σφραγισμένους πήλινους αμφορείς, με επάλειψη πίσσας για να μένουν στεγανοί.

Το εργαστήριό μας παρέχει πλήρη εργαστηριακό έλεγχο του κρασιού, απαραίτητα οινολογικά προϊόντα, καθώς και οινολογικές συμβουλές.

 Ενδεικτικές Αναλύσεις:

  1. Baume
  2. Ειδικό Βάρος
  3. Προσδιορισμός Αλκοόλης
  4. Σάκχαρα
  5. Ολική Οξύτητα, pH
  6. Πτητική Οξύτητα
  7. Προσδιορισμός Θειώδους (ελεύθερο και ενωμένο)
  8. Φυτοφάρμακα

Τρόπος Δειγματοληψίας
Η λήψη γίνεται πάντα αφού τοποθετήσουμε τον μούστο στο βαρέλι και ποτέ από την κάδη.
Ανακινούμε καλά το περιεχόμενο του βαρελιού και βάζουμε το χέρι μας με ένα μπουκαλάκι του νερού μικρό, όσο γινεται προς τη μέση του βαρελιού και παίρνουμε δείγμα.

Αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ζύμωσης φέρνουμε πάλι δείγμα στο εργαστήριο.
Αυτό λαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο, όπως και παραπάνω, με τη μόνη διαφορά, ότι η ανακίνηση του περιεχομένου του βαρελιού γίνεται από τη μέση και πάνω.